​Hjælp til børn og forældre ved skolevægring

Har dit barn et højt skolefravær?

Hvis du læser med her, så har du sikkert et barn, som ikke vil i skole. Skolevægring er en kompleks og følelsesladet tilstand, der kan udløse mange bekymringer og følelser af magtesløshed både for dig og dit barn. Det er vigtigt at forstå, at skolevægring ikke er et individuelt problem, som tilhører dit barn. Skolevægring er en overlevelsesstrategi, som indikerer at der er noget dybere, som dit barn forsøger at kommunikere. Skolevægring er dermed en kontekstuel problematik, og løsningen må altid forventes at findes i miljøet omkring barnet.

Min tilgang til at forstå skolevægring er baseret på mange års erfaring som klinisk psykolog og læner sig ind i forskningen på området. Jeg har haft mulighed for at arbejde direkte med skolevægring på skoler, og det har givet mig indblik i de komplekse organisatoriske udfordringer, der ofte spiller en rolle.

Det første skridt er at forstå, hvorfor dit barn har svært ved at komme i skole. Skolevægring er en overbelastningsstilstand, og der er ofte flere faktorer involveret, såsom ensomhed, faglige udfordringer, manglende støtte og stres. Når vi identificerer disse årsager præcist, så undgår vi at gribe ind med tiltag, der ikke er hjælpsomme og som kan forværre situationen. Det er vigtigt at handle hurtigt, da jo længere tid dit barn er væk fra skole, jo sværere kan det være at komme tilbage.

Her hos Familiekompasset får du hjælp fra en specialist i skolevægring. Jeg hjælper med at finde den rigtige løsning. Jeg tilbyder forskellige ydelser, der alle har til formål at få dit barn tilbage i skole. Min børne- og familiepsykologiske praksis ligger i Hillerød. Jeg hjælper mange børn, unge og forældre ikke kun i Nordsjælland, men takket være online rådgivning, så kan jeg også hjælpe familier fra København og resten af Sjælland

Tre forskellige forløb til at behandle skolevægring

Jeg forstår, at den daglige kamp mod skolevægring kan være ekstremt udmattende og følelsesmæssigt drænende for både dig og dit barn. Men der er håb og hjælp at få. Med mine 17 års erfaring på området og den seneste forskning har jeg udviklet tre forskellige forløb, som kan være til gavn, hvis dit barn oplever problemer med skolevægring.

For det første tilbyder jeg en skolefraværsundersøgelse, hvor jeg gennemfører en omfattende børnepsykologisk undersøgelse af dit barn. Jeg undersøger de underliggende årsager til skolevægringen ved hjælp af psykologiske screening og tests. Efter undersøgelsen får du en skriftlig rapport med mine faglige anbefalinger til, hvordan vi bedst kan hjælpe dit barn med at vende tilbage til skolen. Denne rapport kan også være nyttig i samarbejdet med skolen og andre fagfolk.

Derudover tilbyder jeg en skolefraværspakke, som består af tre online sessioner, hvor jeg kan hjælpe dig med præcis det, du har brug for. Ofte støtter jeg forældre gennem den følelsesmæssige belastning og usikkerhed, som de oplever i deres daglige liv. Jeg kan også hjælpe med at styrke dit samarbejde med skolen og kommunen samt give psykologisk feedback på dine tanker, følelser og oplevelser.

Til sidst har jeg udviklet et online kursus, som er et 90-minutters visuelt oplæg om, hvordan du kan hjælpe dit barn med at vende tilbage til skolen. Kurset dækker alle aspekter af skolevægring, og du vil få konkrete redskaber og samtalestrategier til at styrke dialogen mellem dig og dit barn. Dette kursus kan være en værdifuld ressource til at guide dig i rollen som forælder til et barn, der kæmper med skolevægring.

Kontakt mig og hør mere

Hvis du er interesseret i at lære mere eller ønsker at deltage i et af disse forløb, er du velkommen til at kontakte mig. Du kan også booke en indledende samtale via mit online bookingsystem her på siden.​

Kontakt mig​

I er altid velkommen til at kontakte mig, hvis I ønsker min hjælp eller bare gerne vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad siger klienterne om mig?​

Mine klienter får glæde af vores samarbejde. Her er et par ord de har skrevet om deres forløb.

Kontakt mig hvis I ønsker min hjælp eller vil gerne høre hvordan jeg kan hjælpe jeres familie.

​★★★★★

Vores pige er ikke længere irritabel, har meget sjældent nedsmeltninger og ikke længere de voldsomme anfald, hvor hun slår og sparker. Hun er generelt blevet mere glad og social i skolen og indgår nu i en lille gruppe af piger. De fleste morgenen står hun op og kommer afsted uden konflikter, og hun falder også nemmere i søvn om aftenen. Hun er mere villig til at komme til bordet, smage / spise maden, børste tænder og gå i bad. Hun har færre konflikter med sin storebror, er blevet mere gavmild med sine ting, og også lidt mere fleksibelt.

Forældrepar til pige på 7 år

​★★★★★

I mit tidligere virke som leder i Københavns kommune, har jeg benyttet mig af Rikkes ekspertise inden for organisationsudvikling. Rikke hjalp os med at omsætte visioner til mål og efterfølgende opstarte konkrete processor. I min altid søgen efter at blive en bedre leder, har Rikke haft en enorm betydning i udviklingen af mit personlige lederskab. Ord der beskriver Rikke- motiverende, ærlig, faglig, tillidsvækkende, arbejdsom, kompetent, sympatisk.

Jesper, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Rikke fra Familiekompasset testede vores søn, og hun lavede en helt fantastisk beskrivelse af vores søn med svagheder og styrker og reaktionsmønstrer når hand møder ting, der er svære og nemme samt hvordan han bedst motiveres. så det har virkelig været brugbart, og hans lærere tog rigtig godt imod det. 

Mette, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Tusinde tak for dit skriv og tusinde tak for hele forløbet, der til fulde har levetop til vores forventninger. Det har givet os en meget bedre forståelse og indsigt i, hvad vores dejlige lille dreng går og tumler med og hvordan vi hjælper ham bedst muligt

Forældrepar, Storkøbenhavn

​★★★★★

Isabella blev udredt med en autisme diagnose, men vi følte ikke at vi fik den hjælp som vi havde brug for.

​Vi kom 5 gange i familiekompasset og det var den bedste investering vi har gjort for hele vores familie

Mor til Isabella, Allerød

​★★★★★

Vores dreng i 1. klasse har ADHD og vi havde mange konflikter herhjemme.

​Rikke kom hjem til os, hvor hele familien talte sammen og det gik op for os at storebror ikke følte sig elsket.

​Det var en øjenåbner for os og vi kunne derfor gøre noget ved det.

Familie med to børn, Hillerød

​★★★★★

Der er ikke tvivl om at her er tale om en dygtig psykolog, som har en høj faglighed. Jeg har været leder i mange år, og det er ikke tit at jeg har en følelse af at kunne sætte mig tilbage i stolen og bare tage imod de psykologfaglige perspektiver Rikke bød ind med i forhold til at sikre udvikling og trivsel hos børn i en organisatorisk sammenhæng.

Chef, Storkøbenhavn

​★★★★★

Jeg følte mig hørt og jeg havde allerede en følelse af at jeg var i gode hænder i min første telefonsamtale med Rikke

Mor til 3, Frederiksberg​

Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser.

Jeg glæder mig til at hilse på jer og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Adresse

Familiekompasset v/Rikke Solgerd Cornelsen

Frederiksgade 2a, 

3400 Hillerød

CVR: 40649786

Kontakt mig

Find vej