Screening for høj begavelse

Hvorfor skal jeg screene for høj begavelse?

Har du lyst til at få afdækket om dit barn er høj begavet? Men har ikke lyst til at sætte det helt store testbatteri igang, så er en screening noget for dig. Her screener jeg barnet med et screeningsværktøj, hvor formålet er at forstå, hvad dit barns overordnede kognitive niveau er, og om det giver mening at se barnet ud fra en hypotese om høj intellekt eller ej.

Hvad screener du med?

Jeg tilbyder en screening med RIAS for høj begavelse. Det er en intelligenstest som kan screening børn fra de er tre år gamle. Rias screener følgende kognitive områder:

  • ​Verbal intelligens kvotient
  • ​Noverbal intellinges kvotient
  • ​Hukommelsesindeks
  • ​Generel Intelligens kvotient (Total IQ)

Som andre intelligenstests tager RIAS afsæt i normalfordelingskurven, hvor området for normalbegavelse ligger mellem ca. 90-110. Her med et gennemsnit på ca. 100. Selvom RIAS kun er et screeningsværktøj, så danner den et afsæt for forståelse af de udfordringer, som barnet står overfor til hverdag. Under testnining giver den et billede på barnets arbejdsstrategier, følelsesmæssige strategier, relationskompetence og reguleringsevne.

En screening foregår på følgende måde:

  • ​Du møder ind i klinikken og jeg screener barnet med en RIAS. Den tager ca. 40-60 minutter.
  • ​Du kan enten vælge at sidde i lokalet under screeningen eller du kan vente i venteværelset mens vi er i gang
  • ​Jeg opgør testen og I får en 30 minutters mundtlig tilbagemelding på resultatet og mine kliniske observationer af barnet. Nogle forældre ønsker en tilbagemelding på et senere tidspunkt, hvis barnet er lille. Her laver vi en online tilbagemelding en dag som passer dig.​

​Hvad koster en screening?

Formålet med screening er at den er billigere, hurtigere og giver et fingerpeg om barnets begavelsesniveau. Har du et yngre barn, så er Rias langt mindre krævende i sin form. Pris for en screening koster 3000 kr.

Du er velkommen til at købe en forældrerådgivningssamtale efterfølgende, hvis du ønsker en dybere samtale om min vurdering af barnet og hvad I kan gøre derhjemme for at sikre udvikling og trivsel.

Du kan også bede om en skriftlig rapport med pædagogiske anbefalinger til børnehave eller skole. Prisen for en skriftlig rapport er 2500 kr. 

Kontakt mig​

I er altid velkommen til at kontakte mig, hvis I ønsker min hjælp eller bare gerne vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad siger klienterne om mig?​

Mine klienter får glæde af vores samarbejde. Her er et par ord de har skrevet om deres forløb.

Kontakt mig hvis I ønsker min hjælp eller vil gerne høre hvordan jeg kan hjælpe jeres familie.

​★★★★★

Vores pige er ikke længere irritabel, har meget sjældent nedsmeltninger og ikke længere de voldsomme anfald, hvor hun slår og sparker. Hun er generelt blevet mere glad og social i skolen og indgår nu i en lille gruppe af piger. De fleste morgenen står hun op og kommer afsted uden konflikter, og hun falder også nemmere i søvn om aftenen. Hun er mere villig til at komme til bordet, smage / spise maden, børste tænder og gå i bad. Hun har færre konflikter med sin storebror, er blevet mere gavmild med sine ting, og også lidt mere fleksibelt.

Forældrepar til pige på 7 år

​★★★★★

I mit tidligere virke som leder i Københavns kommune, har jeg benyttet mig af Rikkes ekspertise inden for organisationsudvikling. Rikke hjalp os med at omsætte visioner til mål og efterfølgende opstarte konkrete processor. I min altid søgen efter at blive en bedre leder, har Rikke haft en enorm betydning i udviklingen af mit personlige lederskab. Ord der beskriver Rikke- motiverende, ærlig, faglig, tillidsvækkende, arbejdsom, kompetent, sympatisk.

Jesper, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Rikke fra Familiekompasset testede vores søn, og hun lavede en helt fantastisk beskrivelse af vores søn med svagheder og styrker og reaktionsmønstrer når hand møder ting, der er svære og nemme samt hvordan han bedst motiveres. så det har virkelig været brugbart, og hans lærere tog rigtig godt imod det. 

Mette, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Tusinde tak for dit skriv og tusinde tak for hele forløbet, der til fulde har levetop til vores forventninger. Det har givet os en meget bedre forståelse og indsigt i, hvad vores dejlige lille dreng går og tumler med og hvordan vi hjælper ham bedst muligt

Forældrepar, Storkøbenhavn

​★★★★★

Isabella blev udredt med en autisme diagnose, men vi følte ikke at vi fik den hjælp som vi havde brug for.

​Vi kom 5 gange i familiekompasset og det var den bedste investering vi har gjort for hele vores familie

Mor til Isabella, Allerød

​★★★★★

Vores dreng i 1. klasse har ADHD og vi havde mange konflikter herhjemme.

​Rikke kom hjem til os, hvor hele familien talte sammen og det gik op for os at storebror ikke følte sig elsket.

​Det var en øjenåbner for os og vi kunne derfor gøre noget ved det.

Familie med to børn, Hillerød

​★★★★★

Der er ikke tvivl om at her er tale om en dygtig psykolog, som har en høj faglighed. Jeg har været leder i mange år, og det er ikke tit at jeg har en følelse af at kunne sætte mig tilbage i stolen og bare tage imod de psykologfaglige perspektiver Rikke bød ind med i forhold til at sikre udvikling og trivsel hos børn i en organisatorisk sammenhæng.

Chef, Storkøbenhavn

​★★★★★

Jeg følte mig hørt og jeg havde allerede en følelse af at jeg var i gode hænder i min første telefonsamtale med Rikke

Mor til 3, Frederiksberg​

Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser.

Jeg glæder mig til at hilse på jer og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Adresse

Familiekompasset v/Rikke Solgerd Cornelsen

Frederiksgade 2a, 

3400 Hillerød

CVR: 40649786

Kontakt mig

Find vej