Lever du med narkolepsi?​

Det lå ikke umiddelbart i kortene at jeg skulle specialisere mig indenfor narkolepsi. Som så mange andre, så vidste jeg ikke at sygdommen eksisterede før min datter som 6 årige pludselig blev ramt af en uimodståelig søvntrang.

Hvis du læser med her så er det sandsynligt, at du eller en af dine nærmeste har oplevet det samme. Narkolepsi er både en kompleks og invaliderende sygdom, som har mange ansigter.

narkolepsi

Som du sikkert allerede ved, så kendes alle årsager til narkolepsi endnu ikke. Ud fra et psykologisk perspektiv, så forstås narkolepsi som en forstyrrelse i det autonome nervesystem der påvirker hele vores reguleringsapparat. Vi kender mange af symptomerne bl.a. i form af vanskeligheder med at regulere søvn, kulde og varme samt sult og mæthed. Men det går ligeledes ud over evnen til at regulere følelser, som medfører en kort lunte og udadreagerende adfærd. Især børn med narkolepsi er ramt i deres følelsesregulering, da hjernen endnu ikke er modnet til at håndtere den høje stres, som alle med narkolepsi oplever.

Psykologisk ved vi også at en forstyrrelse i det autonome nervesystem påvirker alle andre funktioner i hjernen heriblandt evnen til indlæring, evnen til at huske samt evnen til at planlægge og organisere.​​

Narkolepsi har et komplekst symptombillede. Der er mange voldsomme sider ved sygdommen, som påvirker dig psykologisk. Mange med narkolepsi har oplevet perioder med søvnlammelser og night terror. Måske har du hørt stemmer og haft synshallucinationer? Måske det mærkes som om at nogen røre dig, men når du vender sig om er der ingen i rummet? Måske dine mange drømme giver dig en følelse af at blive forfulgt? Og måske din katapleksi frarøver dig muligheden for at grine og have det sjovt?

Den hjælp og behandling man får tilbudt i hospitalsregi i dag er primært i form af medicin, som uden tvivl har sin berettigelse. Men narkolepsi har en lang række psykologiske, følelsesmæssige og adfærdsmæssige følgevirkninger, som fortjener at få opmærksomhed.

Jeg tilbyder samtaler til børn, unge og voksne med narkolepsi, som har brug for følgende:

  • At tillade en sorgproces, hvor du mærker de følelser der er forbundet med at få en kronisk invaliderende sygdom, som har frarøvet dig muligheden for at leve det liv du ønsker
  • Hjælp til at acceptere sygdommen
  • Hjælp til at styrke din identitet og personlige udvikling, hvor fokus er på at skabe et nyt liv med glæde og i balance. Du vil måske føle at din personlighed er blevet spist af din sygdom, og at du nu står tilbage afklædt. Jeg hjælper dig med at finde din nye identitet, og til at genfinde dine styrker og kompetencer, som skal med dig videre i livet
  • Hjælp til at skabe struktur i din hverdag, så du ikke bruger mere energi end hvad du har til rådighed. At få skabt en hverdagsrutine er energibesparende, og det vil ligeledes minimere dine daglige søvnanfald
  • Gode råd til hvordan du gennem en sund levevej kan få bedre kontrol over din narkolepsi og katapleksi
  • Sammen at insistere på at der er et godt liv til dig. Du skal bare finde vejen

Hvad koster en narkolepsi samtale?

Prisen for en samtale er 1.200 kr. for 50 minutter, og der er mulighed for at købe et klippekort til 5 gange for 5000 kr. Kontakt mig gerne, hvis I ønsker at høre mere om mulighederne for en narkolepsi samtale. 

Såfremt at du/I bor længere væk, så tilbyder jeg samtaler over nettet​

Kontakt mig​

I er altid velkommen til at kontakte mig, hvis I ønsker min hjælp eller bare gerne vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad siger klienterne om mig?​

Mine klienter får glæde af vores samarbejde. Her er et par ord de har skrevet om deres forløb.

Kontakt mig hvis I ønsker min hjælp eller vil gerne høre hvordan jeg kan hjælpe jeres familie.

​★★★★★

Vores pige er ikke længere irritabel, har meget sjældent nedsmeltninger og ikke længere de voldsomme anfald, hvor hun slår og sparker. Hun er generelt blevet mere glad og social i skolen og indgår nu i en lille gruppe af piger. De fleste morgenen står hun op og kommer afsted uden konflikter, og hun falder også nemmere i søvn om aftenen. Hun er mere villig til at komme til bordet, smage / spise maden, børste tænder og gå i bad. Hun har færre konflikter med sin storebror, er blevet mere gavmild med sine ting, og også lidt mere fleksibelt.

Forældrepar til pige på 7 år

​★★★★★

I mit tidligere virke som leder i Københavns kommune, har jeg benyttet mig af Rikkes ekspertise inden for organisationsudvikling. Rikke hjalp os med at omsætte visioner til mål og efterfølgende opstarte konkrete processor. I min altid søgen efter at blive en bedre leder, har Rikke haft en enorm betydning i udviklingen af mit personlige lederskab. Ord der beskriver Rikke- motiverende, ærlig, faglig, tillidsvækkende, arbejdsom, kompetent, sympatisk.

Jesper, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Rikke fra Familiekompasset testede vores søn, og hun lavede en helt fantastisk beskrivelse af vores søn med svagheder og styrker og reaktionsmønstrer når hand møder ting, der er svære og nemme samt hvordan han bedst motiveres. så det har virkelig været brugbart, og hans lærere tog rigtig godt imod det. 

Mette, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Tusinde tak for dit skriv og tusinde tak for hele forløbet, der til fulde har levetop til vores forventninger. Det har givet os en meget bedre forståelse og indsigt i, hvad vores dejlige lille dreng går og tumler med og hvordan vi hjælper ham bedst muligt

Forældrepar, Storkøbenhavn

​★★★★★

Isabella blev udredt med en autisme diagnose, men vi følte ikke at vi fik den hjælp som vi havde brug for.

​Vi kom 5 gange i familiekompasset og det var den bedste investering vi har gjort for hele vores familie

Mor til Isabella, Allerød

​★★★★★

Vores dreng i 1. klasse har ADHD og vi havde mange konflikter herhjemme.

​Rikke kom hjem til os, hvor hele familien talte sammen og det gik op for os at storebror ikke følte sig elsket.

​Det var en øjenåbner for os og vi kunne derfor gøre noget ved det.

Familie med to børn, Hillerød

​★★★★★

Der er ikke tvivl om at her er tale om en dygtig psykolog, som har en høj faglighed. Jeg har været leder i mange år, og det er ikke tit at jeg har en følelse af at kunne sætte mig tilbage i stolen og bare tage imod de psykologfaglige perspektiver Rikke bød ind med i forhold til at sikre udvikling og trivsel hos børn i en organisatorisk sammenhæng.

Chef, Storkøbenhavn

​★★★★★

Jeg følte mig hørt og jeg havde allerede en følelse af at jeg var i gode hænder i min første telefonsamtale med Rikke

Mor til 3, Frederiksberg​

Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser.

Jeg glæder mig til at hilse på jer og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Adresse

Familiekompasset v/Rikke Solgerd Cornelsen

Frederiksgade 2a, 

3400 Hillerød

CVR: 40649786

Kontakt mig

Find vej