Skolefravær som en overlevelsesstrategi

-​en forældreguide med alt hvad du skal vide for at få dit ​barn tilbage i skole​

Kursets indhold​

​Har dit barn ondt i maven og vil ikke i skole? Har dit barn udviklet skolerelateret stress og angst? Har dit barn mistet håbet om, at det at gå i skole, kan blive anderledes? Kan du nikke genkendende til overstående, så er du med stor sandsynlighed forælder til et barn med akut eller kronisk skolefravær. Som forælder føler du dig alene og afmægtig, og du kan føle, at du er ved at miste dit barn til skolefravær. Du har svært ved at se handlemuligheder og du famler efter andre fagpersoner, som kan hjælpe dig på din vej. Hvad skal du gøre som forælder? Hvad kan du kræve af skolen? Hvem taget ansvar? Hvordan skal du involvere dit barn? Mange spørgsmål melder sig. Du kan ikke se vejen frem og løsningen er svær at få øje på.


Det vil jeg hjælpe dig med!

Med dette online kursus får du som forælder en grundlæggende indsigt i, og konkrete værktøjer til, hvad der skal til for at få dit barn tilbage i skole. Jeg kommer hele vejen rundt om dit barns skolefravær, og trækker på mine mange års erfaring som psykolog på området. Jeg ved, hvad der skal til, og ønsker med dette online kursus at hjælpe dig videre på din vej.

arrow

Modul 1

Første del af online kurset henvender sig til hjemmet. Hvordan kan forældre sikre de bedste vilkår for at deres barn kommer i skole? Her gives konkrete redskaber til, hvad de kan gå ud og gøre anderledes i morgen – så deres barn har den største chance for at vende tilbage i skole. 

arrow

Modul 2

Den anden del af kurset fremhæver, hvad du som forældre skal insistere på i en skolekontekst. Rikke Solgerd Cornelsen kommer med bud på de vigtigste elementer, som SKAL være til stede, hvis barnet skal tilbage i skole.

arrow

Modul 3

Den tredje del af online kurset beskriver, hvad der skal være tilstede i selve processen omkring skolefravær. Denne del af kurset henvender sig til forældre, som skal samarbejde med kommunen. I dette samarbejde fremhæver Rikke Solgerd Cornelsen en tendens, som hun kalder for en pseudoproces. Rikke vil trække på egne erfaringer og fremhæve hvad en pseudoproces er, og hvordan forældre kan undgå dette.​

Hvad får jeg i mit online kursus?

 • ​Guide til hvad du kan gøre for at få dit barn tilbage i skole​
 • ​Bygger på den nyeste forskning, undersøgelser samt min personlige erfaring med at arbejde med skolefravær​​
 • ​Hjælper dig med at skabe et bæredygtigt skole/hjem samrabejde. Hvad skal du have fokus på, og hvad kan du kræve af barnets skole?​
 • ​Introduktion af flere dialogværktøjer til brug i samtalen med dit barn i dag!​
 • ​Hjælper dig med at køre en proces med skole og kommune. Hvordan sikre du en god proces omkring dit barns skolefravær, og hvad skal du undgå?
 • 112 minutter film som er direkte tilgængelig for dig

 • ​Alle 3 modeller på en gang og kurset er til fri afbenyttelse

 • ​90 siders PowerPoints inklusiv dialogværktøjer du kan bruge sammen med barnet

Hvad koster et online kursus?

Prisen for kursets tre moduler inklusiv 90 siders PowerPoints til fri afbenyttelse er 1250kr.​

Kurset er for dig, hvis du:

 • Har et barn i begyndende skolefravær og ønsker at få råd og vejledning til hvad du skal gøre
 • Har et barn i kronisk skolefravær, og arbejder på at få dit barn tilbage i skole
 • Hvis du ønsker hjælp til et bedre skolehjem samarbejde, men du ved ikke hvordan at du gør
 • Hvis du føler at skolen har fokus på dit barns adfærd, og har svært ved at komme med løsninger til hvad der skal gøres​
 • Hvis du føler dig skakmat i forhold til din forældrerolle og hvad der er vigtigt i forhold til skolefravær
 • Hvis du vil have råd til hvad skolen SKAL gøre for at få dit barn tilbage i skole
 • Hvis du vil undgå at sidde i pseudoprocesser omkring dit barns skolefravær, som er ødelæggende for både samarbejdet og for chancen for at få dit barn tilbage i skole​

Hvad siger klienterne om mig?​

Mine klienter får glæde af vores samarbejde. Her er et par ord de har skrevet om deres forløb.

Kontakt mig hvis I ønsker min hjælp eller vil gerne høre hvordan jeg kan hjælpe jeres familie.

​★★★★★

Vores pige er ikke længere irritabel, har meget sjældent nedsmeltninger og ikke længere de voldsomme anfald, hvor hun slår og sparker. Hun er generelt blevet mere glad og social i skolen og indgår nu i en lille gruppe af piger. De fleste morgenen står hun op og kommer afsted uden konflikter, og hun falder også nemmere i søvn om aftenen. Hun er mere villig til at komme til bordet, smage / spise maden, børste tænder og gå i bad. Hun har færre konflikter med sin storebror, er blevet mere gavmild med sine ting, og også lidt mere fleksibelt.

Forældrepar til pige på 7 år

​★★★★★

I mit tidligere virke som leder i Københavns kommune, har jeg benyttet mig af Rikkes ekspertise inden for organisationsudvikling. Rikke hjalp os med at omsætte visioner til mål og efterfølgende opstarte konkrete processor. I min altid søgen efter at blive en bedre leder, har Rikke haft en enorm betydning i udviklingen af mit personlige lederskab. Ord der beskriver Rikke- motiverende, ærlig, faglig, tillidsvækkende, arbejdsom, kompetent, sympatisk.

Jesper, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Rikke fra Familiekompasset testede vores søn, og hun lavede en helt fantastisk beskrivelse af vores søn med svagheder og styrker og reaktionsmønstrer når hand møder ting, der er svære og nemme samt hvordan han bedst motiveres. så det har virkelig været brugbart, og hans lærere tog rigtig godt imod det. 

Mette, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Tusinde tak for dit skriv og tusinde tak for hele forløbet, der til fulde har levetop til vores forventninger. Det har givet os en meget bedre forståelse og indsigt i, hvad vores dejlige lille dreng går og tumler med og hvordan vi hjælper ham bedst muligt

Forældrepar, Storkøbenhavn

​★★★★★

Isabella blev udredt med en autisme diagnose, men vi følte ikke at vi fik den hjælp som vi havde brug for.

​Vi kom 5 gange i familiekompasset og det var den bedste investering vi har gjort for hele vores familie

Mor til Isabella, Allerød

​★★★★★

Vores dreng i 1. klasse har ADHD og vi havde mange konflikter herhjemme.

​Rikke kom hjem til os, hvor hele familien talte sammen og det gik op for os at storebror ikke følte sig elsket.

​Det var en øjenåbner for os og vi kunne derfor gøre noget ved det.

Familie med to børn, Hillerød

​★★★★★

Der er ikke tvivl om at her er tale om en dygtig psykolog, som har en høj faglighed. Jeg har været leder i mange år, og det er ikke tit at jeg har en følelse af at kunne sætte mig tilbage i stolen og bare tage imod de psykologfaglige perspektiver Rikke bød ind med i forhold til at sikre udvikling og trivsel hos børn i en organisatorisk sammenhæng.

Chef, Storkøbenhavn

​★★★★★

Jeg følte mig hørt og jeg havde allerede en følelse af at jeg var i gode hænder i min første telefonsamtale med Rikke

Mor til 3, Frederiksberg​

Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser.

Jeg glæder mig til at hilse på jer og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Adresse

Familiekompasset v/Rikke Solgerd Cornelsen

Frederiksgade 2a, 

3400 Hillerød

CVR: 40649786

Kontakt mig

Find vej