Skolefraværsundersøgelse

En skolefraværsundersøgelse er en psykologisk undersøgelse af barnet​.

Vi ved, at børn kan udvikle skolefravær, hvis undervisningen ikke matcher barnets faglige niveau. 

Barnet kan komme i kontakt med svære tanker og følelser. Har barnet faglige vanskeligheder, så kan barnet opleve at føle sig afmægtig og stå på tæer. Modsat er barnet højtbegavet, så kan barnet underpræstere og kede sig. 

I begge tilfælde kan barnet begynde at udvikle negative tanker om sig selv og føle sig forkert. Barnet kan også udvikle en ængstelighed for undervisningen.

Hvorfor vælge en skolefraværsundersøgelse?

En skolefraværsundersøgelse kan anbefales, hvis I som forældre over noget tid, har været i tvivl omkring, hvorfor dit barn ikke kommer skole. I kan være i tvivl over barnets reaktioner og adfærd, og I ønsker at forstå jeres barn bedre, og hvad I kan gøre som forældre for at hjælpe barnet i bedre trivsel. 

Har barnet indlæringsvanskeligheder eller er barnet højtbegavet, så er det afgørende, at I får dette afdækket. I begge tilfælde vil det kræve en differentieret undervisning for at møde barnet i faglig øjenhøjde.


En skolefraværsundersøgelse vil typisk resultere i en bredere forståelse af, hvad som er på spil for barnet socialt, følelsesmæssigt og kognitivt.

En skolefraværsundersøgelse har også den fordel, at den kan give jer en fælles forståelse for barnet, som I med skolen kan bygge jeres samarbejde omkring.​

​Hvad får jeg i skolefraværsundersøgelsen?

  • En indledende samtale med forældre og barn. Vi gør os klogere på, hvad der ligger bag ved barnets mistrivsel. Vi leder efter den gode grund til at barnet ikke kommer i skole.
  • En kognitiv testning af jeres barn. Den giver en forståelse for barnets kognitive profil, og barnets oplevelse af de faglige udfordringer eller mangel på samme, barnet møder i skolen. Den kognitive test indeholder en analyse af den kognitive profil, hypoteser om barnets læringsstil, ressourcer og sårbarheder. Læs mere om intelligentstestning her.
  • En tilbagemeldingssamtale, hvor jeg kommer med min psykologfaglige vurdering af barnet og hvad der skal til for at hjælpe barnet i bedre trivsel. Her kommer jeg bl.a. med konkrete pædagogiske anbefalinger, som kan pege på, hvad skal der til i barnets læringsmiljø, for at barnet bliver fagligt mødt i øjenhøjde.
  • En fuld psykologisk rapport skrevet på en måde, som gør anbefalingerne nem implementerbar for skolen.

Hvad koster en skolefraværsundersøgelse?

Skolefraværsundersøgelsen koster 9500 kr.

Kontakt mig gerne, hvis I ønsker at høre mere om skolefraværsundersøgelsen.​

​Psssst!

Tjek min skolefraværspakke ud. Jeg har også udviklet et online kursus omkring skolefravær​

Kontakt mig​

I er altid velkommen til at kontakte mig, hvis I ønsker min hjælp eller bare gerne vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad siger klienterne om mig?​

Mine klienter får glæde af vores samarbejde. Her er et par ord de har skrevet om deres forløb.

Kontakt mig hvis I ønsker min hjælp eller vil gerne høre hvordan jeg kan hjælpe jeres familie.

​★★★★★

Vores pige er ikke længere irritabel, har meget sjældent nedsmeltninger og ikke længere de voldsomme anfald, hvor hun slår og sparker. Hun er generelt blevet mere glad og social i skolen og indgår nu i en lille gruppe af piger. De fleste morgenen står hun op og kommer afsted uden konflikter, og hun falder også nemmere i søvn om aftenen. Hun er mere villig til at komme til bordet, smage / spise maden, børste tænder og gå i bad. Hun har færre konflikter med sin storebror, er blevet mere gavmild med sine ting, og også lidt mere fleksibelt.

Forældrepar til pige på 7 år

​★★★★★

I mit tidligere virke som leder i Københavns kommune, har jeg benyttet mig af Rikkes ekspertise inden for organisationsudvikling. Rikke hjalp os med at omsætte visioner til mål og efterfølgende opstarte konkrete processor. I min altid søgen efter at blive en bedre leder, har Rikke haft en enorm betydning i udviklingen af mit personlige lederskab. Ord der beskriver Rikke- motiverende, ærlig, faglig, tillidsvækkende, arbejdsom, kompetent, sympatisk.

Jesper, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Rikke fra Familiekompasset testede vores søn, og hun lavede en helt fantastisk beskrivelse af vores søn med svagheder og styrker og reaktionsmønstrer når hand møder ting, der er svære og nemme samt hvordan han bedst motiveres. så det har virkelig været brugbart, og hans lærere tog rigtig godt imod det. 

Mette, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Tusinde tak for dit skriv og tusinde tak for hele forløbet, der til fulde har levetop til vores forventninger. Det har givet os en meget bedre forståelse og indsigt i, hvad vores dejlige lille dreng går og tumler med og hvordan vi hjælper ham bedst muligt

Forældrepar, Storkøbenhavn

​★★★★★

Isabella blev udredt med en autisme diagnose, men vi følte ikke at vi fik den hjælp som vi havde brug for.

​Vi kom 5 gange i familiekompasset og det var den bedste investering vi har gjort for hele vores familie

Mor til Isabella, Allerød

​★★★★★

Vores dreng i 1. klasse har ADHD og vi havde mange konflikter herhjemme.

​Rikke kom hjem til os, hvor hele familien talte sammen og det gik op for os at storebror ikke følte sig elsket.

​Det var en øjenåbner for os og vi kunne derfor gøre noget ved det.

Familie med to børn, Hillerød

​★★★★★

Der er ikke tvivl om at her er tale om en dygtig psykolog, som har en høj faglighed. Jeg har været leder i mange år, og det er ikke tit at jeg har en følelse af at kunne sætte mig tilbage i stolen og bare tage imod de psykologfaglige perspektiver Rikke bød ind med i forhold til at sikre udvikling og trivsel hos børn i en organisatorisk sammenhæng.

Chef, Storkøbenhavn

​★★★★★

Jeg følte mig hørt og jeg havde allerede en følelse af at jeg var i gode hænder i min første telefonsamtale med Rikke

Mor til 3, Frederiksberg​

Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser.

Jeg glæder mig til at hilse på jer og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Adresse

Familiekompasset v/Rikke Solgerd Cornelsen

Frederiksgade 2a, 

3400 Hillerød

CVR: 40649786

Kontakt mig

Find vej