Intelligenstestning af børn 6-16 år

Hvad er en intelligenstestning?​

​WISC- 5 er en kognitiv funktionsprøve, som hjælper dig med at blive klogere på barnets indlæringspotentiale. WISC-5 er en global anerkendt test, som er velkendt i skolesystemet herhjemme. WISC bruges som regel som det grundlæggende og brede kognitive element i alle psykologiske undersøgelser og udredninger, og giver omfattende viden om -og indsigt i barnet.

WISC bruges som regel som det grundlæggende og brede kognitive element i udredninger, og giver omfattende viden om og indsigt i barnet.


Gennem WISC- 5 bliver du klogere på følgende kognitive indeks:

 • Verbal forståelse indeks
 • Visuo-spatialt indeks
 • Ræsonnerings indeks
 • Arbejdshukommelse indeks
 • Forarbejdningshastigheds indeks​

Testen vil derfor sige noget om barnets grundintelligens, og pege på kognitive styrker og svagheder hos barnet. Testning af de sidste to indeks (arbejdshukommelse og forarbejdningshastighed) er vigtige indeks, da de fungerer som hjernens "motorer", som bruges til at løse problemer og forstå den kontekst, som vi er en del af. Er der vanskeligheder i disse to indeks, så kan barnet få svært ved at indfri det kognitive potentiale, barnet har til rådighed.

Hvad får jeg ud af testen?

Testning af barnet giver mulighed for at skabe en bred forståelse af, hvordan barnet er i verden på. Den siger noget om barnets følelsesmæssige og kognitive niveau herunder barnets arbejdsstrategier, relationskompetence, selvværd og struktureringsevne. Jeg danner mig hypoteser om, hvad der er på spil for barnet, i en indlæringsmæssig kontekst, og hvordan omgivelserne kan tilpasses, så barnet kan få udfoldet sit potentiale bedst muligt. Min vurdering peger på, hvad der er behov for i forhold til skolegang, undervisningsdifferentiering, stimulering og støtte.​

En intelligenstestning kan være gavnlig for dit barn, hvis du oplever, at:

 • Barnet mistrives i skolen
 • Barnet er ved at få skolefravær
 • Barnet tænker og problemløser på en anden måde end de fleste andre børn​
 • ​Barnet tit misforstås af omgivelserne
 • Barnet ofte keder sig og at det bliver et problem for ham/hende i skolen
 • Barnet virker til følelsesmæssig og intelligensmæssig at være på forskellige niveauer
 • Du er nysgerrig på dit barns kognitive niveau

Alle børn i mine hænder har haft en god oplevelse med testning. Det er afgørende at børn trives og føler sig trygge under testen. De skal have de bedste vilkår for at præstere til fulde. Præcis af den grund er det vigtigt, at I vælger en erfaren psykolog. Jeg har 17 års erfaring med testning. Børn som har været hos mig, går glade derfra og giver udtryk for at de følte sig set og taget alvorlig. De fleste forældre oplever, at de efter testningen forstår barnet bedre, og føler sig bedre rustet til at gå ind i et skærpet skolehjem samarbejde med hovedet højt.

Ønsker du at høre mere om en testning eller ønsker du at booke en tid til testning af dit barn så kontakt mig gerne.​

Hvad koster intelligenstesten?

Jeg tilbyder to forskellige pakker. Om det skal være den ene eller anden kan være svært at vide. Du venter bare til tilbagemeldingsmødet med at beslutte, hvilke pakke der giver mening for dig.

Grundpakke: 6000 kr.

Du får en test (90 minutter) og tilbagemelding (60 minutter). Du får en kort rapport med resultater og en kort beskrivelse af det kliniske indtryk, det vil sige barnets styrker og sårbarheder i testsituationen.​

Den store pakke: 8000 kr.

Du får en test (90 minutter) og tilbagemelding (60 minutter). Jeg skriver en grundig rapport med resultaterne og det kliniske indtryk af barnet, samt tydelige pædagogiske og praksisnære anbefalinger til skole og hjem.​

Kontakt mig​

I er altid velkommen til at kontakte mig, hvis I ønsker min hjælp eller bare gerne vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad siger klienterne om mig?​

Mine klienter får glæde af vores samarbejde. Her er et par ord de har skrevet om deres forløb.

Kontakt mig hvis I ønsker min hjælp eller vil gerne høre hvordan jeg kan hjælpe jeres familie.

​★★★★★

Vores pige er ikke længere irritabel, har meget sjældent nedsmeltninger og ikke længere de voldsomme anfald, hvor hun slår og sparker. Hun er generelt blevet mere glad og social i skolen og indgår nu i en lille gruppe af piger. De fleste morgenen står hun op og kommer afsted uden konflikter, og hun falder også nemmere i søvn om aftenen. Hun er mere villig til at komme til bordet, smage / spise maden, børste tænder og gå i bad. Hun har færre konflikter med sin storebror, er blevet mere gavmild med sine ting, og også lidt mere fleksibelt.

Forældrepar til pige på 7 år

​★★★★★

I mit tidligere virke som leder i Københavns kommune, har jeg benyttet mig af Rikkes ekspertise inden for organisationsudvikling. Rikke hjalp os med at omsætte visioner til mål og efterfølgende opstarte konkrete processor. I min altid søgen efter at blive en bedre leder, har Rikke haft en enorm betydning i udviklingen af mit personlige lederskab. Ord der beskriver Rikke- motiverende, ærlig, faglig, tillidsvækkende, arbejdsom, kompetent, sympatisk.

Jesper, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Rikke fra Familiekompasset testede vores søn, og hun lavede en helt fantastisk beskrivelse af vores søn med svagheder og styrker og reaktionsmønstrer når hand møder ting, der er svære og nemme samt hvordan han bedst motiveres. så det har virkelig været brugbart, og hans lærere tog rigtig godt imod det. 

Mette, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Tusinde tak for dit skriv og tusinde tak for hele forløbet, der til fulde har levetop til vores forventninger. Det har givet os en meget bedre forståelse og indsigt i, hvad vores dejlige lille dreng går og tumler med og hvordan vi hjælper ham bedst muligt

Forældrepar, Storkøbenhavn

​★★★★★

Isabella blev udredt med en autisme diagnose, men vi følte ikke at vi fik den hjælp som vi havde brug for.

​Vi kom 5 gange i familiekompasset og det var den bedste investering vi har gjort for hele vores familie

Mor til Isabella, Allerød

​★★★★★

Vores dreng i 1. klasse har ADHD og vi havde mange konflikter herhjemme.

​Rikke kom hjem til os, hvor hele familien talte sammen og det gik op for os at storebror ikke følte sig elsket.

​Det var en øjenåbner for os og vi kunne derfor gøre noget ved det.

Familie med to børn, Hillerød

​★★★★★

Der er ikke tvivl om at her er tale om en dygtig psykolog, som har en høj faglighed. Jeg har været leder i mange år, og det er ikke tit at jeg har en følelse af at kunne sætte mig tilbage i stolen og bare tage imod de psykologfaglige perspektiver Rikke bød ind med i forhold til at sikre udvikling og trivsel hos børn i en organisatorisk sammenhæng.

Chef, Storkøbenhavn

​★★★★★

Jeg følte mig hørt og jeg havde allerede en følelse af at jeg var i gode hænder i min første telefonsamtale med Rikke

Mor til 3, Frederiksberg​

Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser.

Jeg glæder mig til at hilse på jer og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Adresse

Familiekompasset v/Rikke Solgerd Cornelsen

Frederiksgade 2a, 

3400 Hillerød

CVR: 40649786

Kontakt mig

Find vej