Skolefraværspakke

​Er du forældre til et barn i akut eller kronisk skolefravær, så er du ikke alene. Undersøgelser viser at hver 4. barn har et bekymrende fravær og at hver 3. barn ikke er glad for at gå i skole. De er trætte, keder sig, savner en ven og mangler støtte fra deres lærer.


Kæmper du for at få dit barn tilbage i skole, så er du med stor sandsynlighed fyldt med afmagt. Du ved ikke hvad du skal stille op hverken derhjemme eller i dit samarbejde med skolen og kommunen. Du føler at du sidder fast, alt imens dit barn mistrivselstegn forværres.

Lyder dette bekendt, så er skolefraværspakken lige noget for dig.

I skolefraværspakken giver jeg dig min psykologfaglige konsulentbistand. Jeg forstår dit barns skolefravær som en overlevelsesstrategi og som en helt naturlig reaktion på at løse noget i livet, som trænger til at blive løst. Jeg hjælper dig som forældre med at håndtere dit barns skolefravær. Jeg tager dig i hånden på din rejse, og hjælper dig med at få dit barn tilbage på sporet. Du skal tænke skolefravær, som en proces og som et fællesskabsanliggende, hvor det bliver altafgørende at skabe et godt samarbejde med skolen. Undersøgelser viser desværre, at det er nemmere sagt end gjort. Når vi taler skolefravær, så er erfaringen, at samarbejdet har tendens til at gå i hårdknude og du vil som forældre ofte føle dig alene. Jeg har 17 års erfaring med at arbejde med skolefravær, og vil glæde mig til at dele ud af min store erfaring.

Hvad får jeg i skolefraværspakken?​

Vi mødes 3 gange online, hvor vi har fokus på præcis hvad der fylder for dig som forældre, og hvor du er i din proces. Her kan jeg f.eks. hjælpe dig med følgende:

  • Hvordan taler jeg med mit barn om skolefraværet og hvordan afdækker vi hvad der ligger bag ved?
  • Hvordan skaber jeg et godt skolehjem samarbejde og hvad skal jeg have fokus på?
  • Hvad skal jeg have fokus på i forhold til skolen, og hvad kan jeg tillade mig at stille af krav?
  • Hvordan samarbejder jeg med kommunen og hvad skal jeg have fokus på til møderne?
  • Hvordan kommer jeg ud af tovholderfunktionen?
  • Hvad skal der til for at få mit barn tilbage i skole?
  • Hvordan undgår jeg at mit barn havner i isolation?
  • Hvad har jeg af rettigheder som forældre og hvilke paragraffer kan jeg referere til i folkeskoleloven?

​Hvad koster skolefraværspakken?

Skolefraværspakken koster 4500 kr. for 3 online sessioner af 60 minutters varighed. Du får hands-on hjælp og konkret rådgivning til, hvordan du får dit barn tilbage i skole. Kontakt mig gerne, hvis du vil høre mere om skolefraværspakken.

Pssttt. Har du set mit online kursus. Jeg har udviklet en forældreguide til dig, hvor jeg giver dig alt hvad du skal vide for at få dit barn tilbage i skole. Mit online kursus er bygget på den nyeste forskning og undersøgelser, samt selvfølgelig på min egen personlige erfaring i arbejdet med skolefravær.

Kontakt mig​

I er altid velkommen til at kontakte mig, hvis I ønsker min hjælp eller bare gerne vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad siger klienterne om mig?​

Mine klienter får glæde af vores samarbejde. Her er et par ord de har skrevet om deres forløb.

Kontakt mig hvis I ønsker min hjælp eller vil gerne høre hvordan jeg kan hjælpe jeres familie.

​★★★★★

Vores pige er ikke længere irritabel, har meget sjældent nedsmeltninger og ikke længere de voldsomme anfald, hvor hun slår og sparker. Hun er generelt blevet mere glad og social i skolen og indgår nu i en lille gruppe af piger. De fleste morgenen står hun op og kommer afsted uden konflikter, og hun falder også nemmere i søvn om aftenen. Hun er mere villig til at komme til bordet, smage / spise maden, børste tænder og gå i bad. Hun har færre konflikter med sin storebror, er blevet mere gavmild med sine ting, og også lidt mere fleksibelt.

Forældrepar til pige på 7 år

​★★★★★

I mit tidligere virke som leder i Københavns kommune, har jeg benyttet mig af Rikkes ekspertise inden for organisationsudvikling. Rikke hjalp os med at omsætte visioner til mål og efterfølgende opstarte konkrete processor. I min altid søgen efter at blive en bedre leder, har Rikke haft en enorm betydning i udviklingen af mit personlige lederskab. Ord der beskriver Rikke- motiverende, ærlig, faglig, tillidsvækkende, arbejdsom, kompetent, sympatisk.

Jesper, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Rikke fra Familiekompasset testede vores søn, og hun lavede en helt fantastisk beskrivelse af vores søn med svagheder og styrker og reaktionsmønstrer når hand møder ting, der er svære og nemme samt hvordan han bedst motiveres. så det har virkelig været brugbart, og hans lærere tog rigtig godt imod det. 

Mette, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Tusinde tak for dit skriv og tusinde tak for hele forløbet, der til fulde har levetop til vores forventninger. Det har givet os en meget bedre forståelse og indsigt i, hvad vores dejlige lille dreng går og tumler med og hvordan vi hjælper ham bedst muligt

Forældrepar, Storkøbenhavn

​★★★★★

Isabella blev udredt med en autisme diagnose, men vi følte ikke at vi fik den hjælp som vi havde brug for.

​Vi kom 5 gange i familiekompasset og det var den bedste investering vi har gjort for hele vores familie

Mor til Isabella, Allerød

​★★★★★

Vores dreng i 1. klasse har ADHD og vi havde mange konflikter herhjemme.

​Rikke kom hjem til os, hvor hele familien talte sammen og det gik op for os at storebror ikke følte sig elsket.

​Det var en øjenåbner for os og vi kunne derfor gøre noget ved det.

Familie med to børn, Hillerød

​★★★★★

Der er ikke tvivl om at her er tale om en dygtig psykolog, som har en høj faglighed. Jeg har været leder i mange år, og det er ikke tit at jeg har en følelse af at kunne sætte mig tilbage i stolen og bare tage imod de psykologfaglige perspektiver Rikke bød ind med i forhold til at sikre udvikling og trivsel hos børn i en organisatorisk sammenhæng.

Chef, Storkøbenhavn

​★★★★★

Jeg følte mig hørt og jeg havde allerede en følelse af at jeg var i gode hænder i min første telefonsamtale med Rikke

Mor til 3, Frederiksberg​

Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser.

Jeg glæder mig til at hilse på jer og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Adresse

Familiekompasset v/Rikke Solgerd Cornelsen

Frederiksgade 2a, 

3400 Hillerød

CVR: 40649786

Kontakt mig

Find vej