Legeterapeutisk forløb

Ønsker du psykologhjælp til yngre børn, så er et legeterapeutisk forløb noget for dig.

I er forældre til et barn, som er mellem 3- 10 år gammel. I har måske bekymret jer i længere tid om jeres barns trivsel og udvikling, hvor I kan være bange for om der er noget i vejen med jeres barn. Måske I oplever et højt konfliktniveau i hverdagen, hvor det er svært at se hvad I kan gøre anderledes. Jeres barn reagerer voldsomt med vredesudbrud, og I oplever at det er svært at bevare den positive kontakt.

Måske er det svært at få øjenkontakt med jeres barn og/eller måske er jeres barn mere optaget af at lege parallelt fremfor at lege sammen med de andre børn i vuggestuen, børnehaven eller skolen.

Yngre børn mellem 3-10 år kan ikke hjælpes med samtaleterapi, da deres refleksionsniveau ikke er tilstrækkelig udviklet. Derfor er legeterapi og samspilsobservationer et oplagt sted at starte. Legeterapien og rådgivning ud fra samspilsobservationerne har til hensigt at styrke dit barns følelsesmæssige og sociale udvikling, således at udviklingen bliver mere balanceret for dit barn. Ligeledes så er samspillet med dig som forældre barnets øvebane, hvor de afgørende færdigheder trænes og udvikles. Derfor hjælper jeg jer med gode råd til hvad I kan gøre som forældre for at sikre god udviklingsfremmende kontakt.

Hvad får jeg i et legeterapeutisk forløb?

  • Du skal som forældre indgå i en legesession med dit barn, som bliver filmet. Jeg er ikke i lokalet under legen. Du får en tydelig struktur for hvad du skal lege, så der er ikke undladt noget til tilfældighederne. Det er en tryg oplevelse. Efter endt leg siger vi tak for i dag. En session tager ca. 45-60 minutter.
  • Jeg analyserer jeres leg og trækker de vigtigste elementer frem, som jeg vurderer er afgørende for at skabe udvikling for dit barn. Her kigger jeg bl.a. på dit barns evne til regulering og opmærksomhed samt kontakt og samspil.
  • Vi mødes i 60 minutter og jeg viser jeg klip fra filmen og giver praksisnær rådgivning til hvordan I kan skabe udvikling både hjemme og i børnehave/skole. Vi kigger på samspillet mellem forældre/barn og på hvad det skal til for at styrke jeres barns udvikling og trivsel. Nogle gange er samspilsobservationen nok til at forældre føler sig hjulpet, og ved hvad der skal være fokus på for at hjælpe barnet i følelsesmæssig udvikling og trivsel. Andre gange kan vi skræddersy et legeterapeutisk forløb, hvor jeg som børnepsykolog hjælper med at udvikle vigtige kompetencer hos jeres barn.
  • ​Vi mødes tre gange til legeterapi med forældre/barn. Vi arbejder målrettet og systematisk med barnets udfordringer, og jeg hjælper jer som forældre med at møde barnets på en måde der er udviklingsfremmende. Her hjælper jeg forældre med at udvikle barnets reguleringsevne, kommunikation, selvværd samt vi styrker barn/forældre tilknytning gennem leg.

  • ​En afsluttende forældrerådgivning

Pris for et legeterapeutisk forløb

Prisen inkluderer en MIM forundersøgelse, videoanalyse, legeterapi samt to forældresamtaler til kr. 14000.

Prisen inkluderer en kort beskrivelse af forløbet til myndighed

Kontakt mig​

I er altid velkommen til at kontakte mig, hvis I ønsker min hjælp eller bare gerne vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad siger klienterne om mig?​

Mine klienter får glæde af vores samarbejde. Her er et par ord de har skrevet om deres forløb.

Kontakt mig hvis I ønsker min hjælp eller vil gerne høre hvordan jeg kan hjælpe jeres familie.

​★★★★★

Vores pige er ikke længere irritabel, har meget sjældent nedsmeltninger og ikke længere de voldsomme anfald, hvor hun slår og sparker. Hun er generelt blevet mere glad og social i skolen og indgår nu i en lille gruppe af piger. De fleste morgenen står hun op og kommer afsted uden konflikter, og hun falder også nemmere i søvn om aftenen. Hun er mere villig til at komme til bordet, smage / spise maden, børste tænder og gå i bad. Hun har færre konflikter med sin storebror, er blevet mere gavmild med sine ting, og også lidt mere fleksibelt.

Forældrepar til pige på 7 år

​★★★★★

I mit tidligere virke som leder i Københavns kommune, har jeg benyttet mig af Rikkes ekspertise inden for organisationsudvikling. Rikke hjalp os med at omsætte visioner til mål og efterfølgende opstarte konkrete processor. I min altid søgen efter at blive en bedre leder, har Rikke haft en enorm betydning i udviklingen af mit personlige lederskab. Ord der beskriver Rikke- motiverende, ærlig, faglig, tillidsvækkende, arbejdsom, kompetent, sympatisk.

Jesper, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Rikke fra Familiekompasset testede vores søn, og hun lavede en helt fantastisk beskrivelse af vores søn med svagheder og styrker og reaktionsmønstrer når hand møder ting, der er svære og nemme samt hvordan han bedst motiveres. så det har virkelig været brugbart, og hans lærere tog rigtig godt imod det. 

Mette, Storkøbenhavn​

​★★★★★

Tusinde tak for dit skriv og tusinde tak for hele forløbet, der til fulde har levetop til vores forventninger. Det har givet os en meget bedre forståelse og indsigt i, hvad vores dejlige lille dreng går og tumler med og hvordan vi hjælper ham bedst muligt

Forældrepar, Storkøbenhavn

​★★★★★

Isabella blev udredt med en autisme diagnose, men vi følte ikke at vi fik den hjælp som vi havde brug for.

​Vi kom 5 gange i familiekompasset og det var den bedste investering vi har gjort for hele vores familie

Mor til Isabella, Allerød

​★★★★★

Vores dreng i 1. klasse har ADHD og vi havde mange konflikter herhjemme.

​Rikke kom hjem til os, hvor hele familien talte sammen og det gik op for os at storebror ikke følte sig elsket.

​Det var en øjenåbner for os og vi kunne derfor gøre noget ved det.

Familie med to børn, Hillerød

​★★★★★

Der er ikke tvivl om at her er tale om en dygtig psykolog, som har en høj faglighed. Jeg har været leder i mange år, og det er ikke tit at jeg har en følelse af at kunne sætte mig tilbage i stolen og bare tage imod de psykologfaglige perspektiver Rikke bød ind med i forhold til at sikre udvikling og trivsel hos børn i en organisatorisk sammenhæng.

Chef, Storkøbenhavn

​★★★★★

Jeg følte mig hørt og jeg havde allerede en følelse af at jeg var i gode hænder i min første telefonsamtale med Rikke

Mor til 3, Frederiksberg​

Tillidsfulde samtaler i hyggelige omgivelser.

Jeg glæder mig til at hilse på jer og til at sætte vores samarbejde i gang.​

Adresse

Familiekompasset v/Rikke Solgerd Cornelsen

Frederiksgade 2a, 

3400 Hillerød

CVR: 40649786

Kontakt mig

Find vej